Roder – mötesplatsen för samtal om våra liv

Under ett vanligt år är det väldigt mycket folk som ses i Stuvstakyrkan. Under flera år har vi drömt om att hitta fler former för fördjupning. Vi vill också skapa fler mötesplatser som passar även den som inte är ”kyrknörd”. Därför anmälde vi oss till Roder. Det är ett koncept där man träffas i smågrupper och pratar om livet utifrån olika teman. 

Fem personer från Stuvstakyrkan har gått utbildningen till samtalsledare. Bodil Åhman, Anders Nilsson, Sandra Mårtensson, Karin Fritzson och jag. Mycket kan man göra på distans men det här konceptet bygger på fysiska möten. Därför gick utbildningen på sparlåga under pandemin. Men nu har vi äntligen kunnat slutföra den. 

Det är dags att bjuda in deltagare. Målet är att få ihop ett par samtalsgrupper som ses varannan torsdag under våren (udda veckor). Är du intresserad går det bra att maila:

stuvstakyrkan@stuvstakyrkan.se  

En Roderkväll börjar med soppa. Drop in från 18.00. Vid 18.30 ges en introduktion till kvällens tema i form av ett kort föredrag. Sedan får man en stund för enskild reflektion. Därefter är det samtal i grupper. Formen är ganska enkel. Innehållet utmanar till verklig reflektion. I gruppen delar man så mycket man själv är bekväm med. 

Min känsla efter att ha gått utbildningen är att Roder kan fylla ett viktigt behov. Många av oss har ett stort antal bekanta. Samtidigt törstar vi efter att få mötas på en lite djupare nivå. Att få samtala och reflektera över livets utmaningar. Kanske är det dags att stanna upp ett ögonblick. Inte bara åka med, utan forma sitt liv genom mer aktiva val. Bli medveten om vad som rör sig under ytan och varsamt styra sitt liv i önskad riktning. 

Planerad start är i slutet av januari eller början av februari. 

Pastor Ove Sommar