Våra största arrangemang

De tre största inomhusarrangemangen som Stuvstakyrkan vanligtvis är med och arrangerar är Stuvstakyrkans Gala för Världens Barn, Julmarknaden och En Annan Dags Jul. Eftersom vart och ett av dessa samlar flera hundra människor inomhus går de inte att genomföra i år. Men fortsätt läs. För det bakomliggande syftet till varje arrangemang finns kvar.

Världens barn

De barn som lever i utsatta situationer runt om i världen riskerar att drabbas ännu hårdare i år än tidigare. På den afrikanska kontinenten hotar svältkatastrof i flera länder. Dessutom upphör barnvaccinationer på många håll av rädsla för corona. Problemet är att barnen då får sjukdomar som är betydligt farligare för dem. Sjukdomar som de hade sluppit om de hade vaccinerats. Var därför med och ge din gåva till Världens Barn.

Julmarknaden

Lördagen före första advent brukar vara ett fint tillfälle att möta nya och gamla vänner. Dessutom är det ett viktigt ekonomiskt tillskott till församlingen och Equmenia. I år kan det vara en god idé att istället ringa någon du brukar möta på julmarknaden, eller skriva ett extra julkort. Ge gärna en julgåva till församlingen som motsvarar det du brukar handla för på julmarknaden.

En Annan Dags Jul

Tillsammans med Svenska kyrkan, Södertörnkyrkan, Lions och Majblomman brukar vi erbjuda ett alternativt julfirande i Södertörnkyrkan. Det är julmat, gemenskap, dans kring granen och klappar. Allt avslutas med en andakt då vi läser julevangeliet och sjunger julsånger. Syftet är att alla som vill ska få fira jul, oavsett vilka förutsättningar man har hemma. I år kommer vi istället att bjuda in gemensamt till de gudstjänster och andakter vi har i våra tre kyrkor kring jul. Hur det blir med julmaten är ännu inte bestämt.

Pastor Ove Sommar