Har du tid?

Har du tid? Denna vår blir mycket av det som vi planerat inställt. Mycket, eller allt, som stod i våra almanackor stryks. Ja, fler kan säga att vi har tid. Samtidigt behöver vissa jobba mer än någonsin.

Vad gör vi som får mer ”obokad” tid av denna möjlighet? Nu är tid att läsa om din favoritbok och laga de där maträtterna som du längtat efter eller pröva nya. Tid att ringa till dem du brukar träffa eller till någon du inte pratat med på länge.

Bön och bibelläsning tar tid, tid som flera av oss nu har. Visst behöver vi pigga upp oss? Filipperbrevet, Paulus korta brev till församlingen i Filippi, är fyllt av glädje och tacksamhet. Läs det. I år kommer texterna i påsk vara hämtade från Matteusevangeliet. Att läsa hela evangeliet under några dagar ger en helhet som vi ofta missar när vi enbart läser korta stycken. För dig som vill ha en större utmaning är detta en perfekt tid att läsa Job i Gamla Testamentet. Bokens huvudfråga är ifall olycka, sjukdom bara drabbar den som gjort fel eller om alla kan drabbas. Ytterst handlar texten om vår bild av Gud.

Tid att be, tid att be för världen, dem du känner, för dig själv. För många av oss är det svårt att sitta stilla och be, tankarna fladdrar iväg. Kanske är det lättare medan du tar en promenad eller handarbetar? Kanske är detta en tid att utforska var, hur och när du ber?

Många församlingar sänder gudstjänster och dagliga andakter på internet. Det kan vara ett sätt att ”fylla på”, att inte fastna i egna tankar.

Stuvstakyrkans ambition är att på något sätt göra delar av söndagarnas gudstjänster tillgänglig även för dig som inte kan närvara i kyrkan. Vi prövar oss fram.

Att ha tid kan ge utrymme för nya upptäckter.

/Karin Fritzson