Åter insamlingsrekord på Världens Barn-galan

Det blev en fantastisk kväll när galan för Världens Barn hölls i Stuvstakyrkan. Högklassiga musikframträdanden blandades med ögonblicksbilder från de hjälpinsatser ute i världen som möjliggörs via Världens Barn-kampanjerna.

Många ville vara med. Kyrkan fylldes med 250 personer. Kyrkorummet var fullbelagt, liksom församlingssalen. Besökare stod även på Kyrktorget.

Under de nio år galan pågått har vi vid samtliga tillfällen överträffat galans tidigare insamlingsresultat.

I år krossades rekordet!

Själva galan inbringade 56 832 kr inkluderat mingelfikat som Röda Korset svarade för. Lägg därtill de 5 780 kr som Equmeniascouterna samlade in på onsdagskvällen före galan när man bjöd på skrabbelucker (en sorts pannkakor) vid Stuvsta station. Totalt resultat 62 612 kr. En förbättring med 20 000 kr jämfört med 2018! Det sägs att denna gala nu är det största Världens  Barn-evenemanget i Stockholm exklusive tv-galan.

För musiken stod barnkören Sing, Stuvsta Gospel, en blockflöjtsensemble från Huddinge kulturskola samt den kända sångerskan Sonja Aldén (med musiker). Med sin varma och ödmjuka framtoning har hon nått långt in i den svenska musiksjälen och det var inte förvånande att kyrkan var fullsatt. Som avslutning sjöng Sonja tillsammans med Stuvsta Gospel och barnkören sin mest kända låt, den vackra För att du finns.

Sammanfattningsvis ramade barnkören in Världens Barn-kampanjernas andemening när de sjöng Börge Rings tänkvärda Ett enda barn. De inledande stroferna i den sången är:

När ett enda barn är sorgset

är det hela världens sorg.

När ett enda barn är ledset

är det hela världens gråt.

Framtiden bor i barnen

dom ska vi vårda ömt.

Det som är bra för barnen

är bra för vår värld.

Det blev en kväll att minnas. Några av oss hade nog fuktiga ögonvrår,  å ena sidan med tanke på den misär många barn lever i och å andra sidan med tanke på galans emotionella musikuppträdanden.