Var med och sticka en ruta eller flera

Torsdagskvällarnas stickcaféer gör sommaruppehåll, men stickandet fortsätter igen den 5 september! Under terminerna virkar och stickar vi oftast på våra egna projekt – med nyköpt garn och beskrivning, eller med restgarner från secondhandbutiken som finns att köpa i skåpet i kyrkans entré.

Andra gånger blir det inga stora projekt, utan ”bara” en ruta på 12×12 cm. Det är skönt att låta stickorna gå för den som stickar snabbt och är van, men det är minst lika bra för någon som inte stickat på länge. Resultatet blir en ruta som läggs till högen av andra i samma storlek. Tillsammans blir det så småningom babyfiltar, som vi i samarbete med andra församlingar i Equmeniakyrkan ska sända till Kongo Brazzaville.

Vi fortsätter med stickcaféet i höst, men om du vill kan du sticka hemma under sommaren! Det finns bara två regler: Rutan ska vara 12×12 cm. Använd syntetgarn, för att den ska vara lättare att tvätta.

Färg, mönster och stickteknik är helt valfritt! Sticka enfärgat, eller randigt, eller sticka så långt det räcker med en färg och byt sedan till en annan. Det får gärna vara färgglatt! Du kan sticka rätstickning eller slätstickning eller mosstickning eller vad du vill. Och det går alldeles utmärkt att experimentera med olika mönster. I höst syr/virkar vi ihop rutorna till ett härligt lapptäcke! Om du vill sticka eller virka en helt färdig filt ska måtten vara minst 50×70 cm.

Har du frågor eller vill ha tips, ring gärna Eva Danneholm, 070 – 27 317 57 eller Kajsa Ax, 076 – 104 34 34.