Stuvstakyrkan på plats när “Huddinge samlades”

Den 25 maj deltog Stuvstakyrkan i Huddingedagen i Sjödalsparken. Vi var allt som allt ett 25-tal personer som ägnade en del av denna lördag åt att presentera Stuvstakyrkan och Equmenia för många Huddingebor.

Huddingedagen har växt och i år var det 120 utställare som samlades i tält och vid marknadsstånd. Vi delade tält med ett elföretag, Bahá’i-samfundet i Stockholm, Liberalerna och Sverigedemokraterna, en brokig samling.

Syftet med dagen är att vara en mötesplats för politiska partier, kommunala verksamheter, föreningar, företag och givetvis invånare. Många intressanta kontakter kan knytas. Inledningsvis var vädret ganska kyligt men när undertecknad skribent anlände bröt solen fram. Vi bjöd på rättvisemärkt kaffe vilket var ett lyckat drag och fick många att stanna till vid vår plats.

Huddingedagen kan också beskrivas som en folkfest. Tälten står tätt, det är ett myller av människor. Utöver utställarna bjöds det på musikunderhållning, barnaktiviteter, ponnyridning, loppmarknad, pröva-på-idrott, ett anhöriglopp för att uppmärksamma psykisk ohälsa samt flera restaurangtält. Barnen kunde också gratulera Rådsparkens populära åsna ”Donna” och bjuda henne på hennes favoritgodis morötter eftersom hon dagen till ära fyllde 30. När evenemanget avslutades vid 16-tiden tog Huddinge jazz- och bluesfestival över.

Vad resultatet blir av en sådan här  dag är för tidigt att svara på, men självfallet känns det angeläget att vi som kyrka är på plats när ”Huddinge samlas”.