Nytt temaår i Equmeniakyrkan

Under Equmeniakyrkans konferens i Kristi Himmelsfärdshelgen lanserades det nya temaåret: Till jordens yttersta gräns – Apostlagärningarna 2019-2020.

Starten för temaåret är i höst men redan nu kan alla som vill ta del av inspiration och material. Läs tillsammans med andra, i gudstjänsten eller för dig själv. Dela gärna med dig av era bästa tips och material och glöm inte att anmäla på Equmeniakyrkans hemsida. Där finns en Sverigekarta som visar alla aktiviteter kring temaåret.

I Apostlagärningarna möter vi en kyrka som korsar gränser. Nationella, kulturella, andliga, sociala och inte minst personliga. I Apg 1:8 får lärjungarna uppdraget att vittna om Jesus till jordens yttersta gräns. Det uppdraget kommer med ett löfte. ”Ni ska få kraft när den heliga anden kommer över er”.

Equmeniakyrkan hoppas att vår läsning av Apostlagärningarna ska få bli ett sätt att möta Gud. Att det får ge oss kraft, inspiration och mod att våga utmana de gränser vi möter.