Gudstjänst med blåsmusik

Det hör nu för tiden inte till vanligheterna med blåsorkestrar i Stuvstakyrkan. Den 28 april gästades ändå gudstjänsten av City Brass, en ekumenisk blåsorkester med bas i Citykyrkan på Adolf Fredriks Kyrkogata.

Orkestern brukar medverka vid gudstjänster i olika kyrkor, på invigningar och idrottsevenemang och är ett brassband som trakterar så kallade mässingsinstrument (exempelvis trumpeter, tromboner, tubor, kornetter, basuner och olika horn).

Visst är också denna musik njutbar att lyssna till. Det kändes som att gå på gudstjänst i Frälsningsarmén. Höjdpunkten var deras version av den norska låten You Raise Me Up som blivit mest känd i sångaren Josh Grobans version, men den passar också fint för brassband där några av passagerna blir hänförande vackra.

Emaan Bhatti predikade intressant över temat ”Påskens vittnen” och tog även några av gudstjänstbesökarna i anspråk i ett rollspel.