Retreatdag – Tillsammans i tystnad

Idag är tid en bristvara. Ändå är tid det enda vi med säkerhet kan säga att vi har. Tiden delar vi lika med alla andra människor. Tiden som tickar och går.

Men det finns en annan tid också. En tid som inte går att mäta med klockor och kalendrar. Det är den tid som är nu, i just det här ögonblicket. Den tid vi kan erfara i sällsamma stunder av närvaro, när tiden är inne.

Lördagen den 30 mars leder pastor Eva Danneholm en retreatdag i Stuvstakyrkan. Alla som vill är välkomna att vara med. Du är välkommen – du som varit på retreat tidigare och vill ta chansen till ännu en dag i stillhet. Du är välkommen – du som undrar om det är något för dig, men som kan lockas av möjligheten att stanna upp.

På retreaten delar vi nuet med varandra, i en dags tystnad och stillhet. Vi behöver andrum, stilla reträttplatser dit vardagens stress och brus inte når. Vi behöver tid för möten på djupet, med oss själva, med andra människor, med tystnaden, med Gud. Att dela en dags tystnad och stillhet med andra kan bli en stor andlig upplevelse eller en skön stund att bära med sig i vardagen.

Under dagen samlas vi till måltider, och till meditationer inne i kyrksalen. Resten av dagen disponerar du fritt. Du kan sitta kvar i kyrksalen och meditera eller be. Du kan sitta i en skön fåtölj och läsa. Du kan sitta i ett soffhörn och tänka dina egna tankar i ett tyst rum eller där det finns musik. Du kan ta en promenad. Du kan läsa en bok du har med dig, eller någon av böckerna som finns i kyrkan. Du kan lägga dig och sova en stund. Du kan sitta och skriva. Du kan välja att göra absolut ingenting. Tiden är din om du ger dig tid att stanna upp.

Kostnaden för dagen är 150:- och då ingår frukost, vegetarisk lunch och fika. Dagen börjar 9.30 med samling kring dukat frukostbord, och avslutas 16.00. Anmälan görs senast 20 mars till pastor Eva Danneholm, 070-273 17 57. Ring gärna, om du undrar över något!

Den tidigare annonserade retreaten den 9 feb. flyttades pga förhinder. Välkommen istället den 30 mars.