Välkommen tillbaka, Kitte!

Ledarfrågan för Chorus Celeste är löst. Till vårterminsstarten tar Kitte Ström över ledarskapet. Vi är mycket glada för detta och hälsar dig varmt välkommen! Kitte som flera känner sedan tidigare presenterar här sig kortfattat.

Ett av mina första jobb i Stockholm var att leda Stuvsta Gospel i slutet på 90-talet. Stuvstakyrkan har jag sedan dess sett som en plats jag alltid känt mig välkommen till.

Jag är sångerska och diversearbetare inom musikvärlden. Kör har alltid varit en del av mitt liv, båda som sångerska och ledare. Jag har, som ledare, främst jobbat med gospelkörer men har även erfarenhet av mer ”traditionell kör”. Det blir många jobb på kördagar eller vara inspiratör på ordinarie repetitioner. Det kan vara att jobba med sångteknik, komma med nya arr, jobba med intonation och annat som en kör kan behöva.

Jag jobbar som solist åt körer. Nu är det några år sedan, men jag har varit solist även åt Corus Cheleste i Duke Ellingtons ”Sacred consert” som framfördes i Högdalskyrkan.

De som känner mig vet att jag sjunger mycket jazz och soul. Jag gör egna konserter med litet band, sjunger med storband med mera.

Som körsångerska har jag tidigare sjungit i Hedvig Eleonoras kammarkör och i Mats Nilssons vokalensemble i Immanuelskyrkan. Jag har haft förmånen att vara med i mindre körgrupper som anlitas av Gustav Sjökvist och Eric Ericsson. Eric har jag även haft förmånen att ha som gästlärare i dirigering.

Jag har alltid jobbat med sång. En musikhögskoleutbildning kändes självklar och sedan har det bara fortsatt. Just nu jobbar jag på Kulturamas vuxenutbildning. Solosång, vokalensemble, kör och improvisation är mina ämnen där. Mitt jobb på Kulturama är på deltid eftersom jag också vill kunna ta andra jobb, som till exempel att leda Chorus Celeste.