Equmeniamiddag ger tid att träffas

”Equmiddag” är numera ett inarbetat koncept. Varje höst bjuds alla deltagare i Equmenia Stuvsta på middag i kyrkan, tillsammans med sina föräldrar och syskon. I mina ögon är det både trevligt och genialt.

Trevligt därför att det är roligt att träffas. Både ledare och deltagare bjuder till, med sketcher och andra uppträdanden. Det påminner mycket om ett lägerbål, med scoutrop istället för applåder.

Genialt därför att det lyfter blicken. Till vardags, när man hämtar och lämnar sina barn vid olika aktiviteter, blir kontakten lätt ganska kort. Men när man sitter och äter tillsammans finns ett helt annat utrymme till samtal. Man får också en bild av hur många människor som faktiskt finns i Equmenia Stuvstas nätverk.

När jag ser våra engagerade ledare. Deras värme, kompetens och lekfullhet. Då blir jag glad, stolt och tacksam! Det är inte konstigt att så många barn och ungdomar trivs i Stuvstakyrkan.

Pastor Ove Sommar