Ny bokcirkel till hösten

Höstens bok blir Sorgens gåva är en vidgad blick av Patrik Hagman, teolog och författare.

I boken skriver Hagman om vad som händer i en människa när sor- gen så påtagligt och återkommande kliver in i livet. Om hur tron påver- kar sorgen och hur sorgen påverkar tron. Det är en berättelse om vad som blir kvar, vem man blir och vad sorgen faktiskt ger – även om den aldrig är välkommen.”

Boken är utgiven på Libris förlag 2017.

Du är välkommen att delta och dela tankar och erfarenheter utifrån de kapitel vi läst. Vi träffas fem

Kanske har du en bönbok i din bokhylla som du kan ta fram? För en del blir sommaren en tid av splittring, då det är svårare att kom- ma till kyrkan. Fortsätt ändå att be! Formulera dina egna böner, eller ta fram en bönbok och be bönerna. Har du ingen speciell bok med bö- ner, så kan du slå upp Psaltaren i bibeln. Där finns 150 olika psal- mer, och de är skrivna utifrån alla de känslor livet kan innehålla: gläd- je, sorg, förtvivlan, tacksamhet, nöd, ångest, lycka, förtröstan… Du upptäcker att det går att prata med Gud om precis allting!

Eva Danneholm

gånger varannan måndag kl. 19- 20.30 med början i mitten av sep- tember.