I backspegeln

backspegel

På fötter för världens barn!

Radiohjälpens Världens Barnkampanj är en av Sveriges bästa uppfinningar. Många svenskar kommer varje höst på fötter för att lindra utsatta barns nöd världen över. I Stuvstakyrkan hålls varje år en gala för att samla in pengar. Denna gång medverkade Stuvsta Gospel, en kör från Södertörns Friskola, Anders Linder (en av Sveriges bästa estradö- rer) samt Carl-Axel och Monica Dominique. De sistnämnda kärnfullt presenterade av Pastor Ove som sa att han trodde att han kunde spela piano tills han hade träffat Carl-Axel och Monica. De medverkande höll ett inspirerande program. Ulrika Söderpalm Löhr från Världens Barn och Gabriella Riddez från Diakonia berättade om hur gåvorna omsätts i praktiken. När den fullsatta kyrkan som avslutning gemensamt sjöng Michael Jacksons och Lionel Richies ”We are the world” från USA For Africa kan det inte beskrivas annat än som big music. Resultatet av galan blev nytt insamlingsrekord med 45 022 kr inkl en generös gåva på 10 000 kr från Lions.

Hans Danielson